Bläckpatroner och fokus till kontoret

Vad behöver man i ett kontor egentligen? Bland annat rum för fokus, rätt kontorsmaskiner men även bläckpatroner så att det går att skriva ut viktiga dokument.  

Den som är Office Manager vet att det alltid behövs papper, skrivblock, pennor och extra bläckpatroner från till exempel Batteriexperten i förrådet. Men vad behöver man tänka på om man inreder ett stort, öppet kontor?

Kontorsinredning och samarbete

Det som krävs i ett öppet kontor är att det finns rum för fokus och arbetsro – liksom samarbete och tid för att prata med sina kollegor. Det enda kan dock göra att det andra utesluts. Därför är det extremt viktigt med tysta rum och att det finns regler för hur man gör när telefonen ringer till exempel ­– att man går bort och tar samtalet och inte stör alla som arbetar runt en.

Rum för fokus och arbetsro

Det är bra att tänka på att vissa individer är känsligare för ljud och rörelse än andra, dessa kanske inte ska sitta bredvid korridoren där folk springer, eller nära utgången där personer hela tiden går in och ut. Vissa rum ska hållas helt tysta och vara skapade för just tyst fokus och arbetsro, annars kan produktiviteten gå ned samtidigt som sjukskrivningarna och stressen gå upp.

I en artikel i SVT går det att läsa om hur det faktiskt kan bli så illa att man blir fysiskt sjuk av öppna kontorslandskap, främst på grund av stress. Bullriga, kaosartade miljöer kan leda till hjärt- och kärlsjukdomar enligt forskning. Att försöka koncentrera sig när alla runtom pratar högt kan skapa höga stressnivåer som för vissa blir riktigt skadligt. Det kan till exempel ta runt 25 minuter att återfå koncentrationen när man blivit störd. Det gäller alltså att hitta lösningar för detta uppkommande problem för att undvika att folk mår dåligt på sina jobb.

Mer om öppna kontor går det att läsa om här.

Stäng meny