Så hittar du de bästa företagslokalerna

Att välja passande kontorslokaler och lagerlokaler är avgörande för verksamhetens framgång. Hyresvillkor, läge och pris är viktiga faktorer när du väljer lokal till företaget. Här hittar du de bästa tipsen.

Få företagsbeslut har så stor påverkan som valet av kontorslokaler. Det är en betydande kostnad för företaget och därför bör lokalen väljas med omsorg. Det är alltid en god idé att jämföra olika alternativ och anlita ett seriöst uthyrningsföretag, framför allt om du har behov av större lokaler inom lager, logistik och lätt industri.

Hyr hos en pålitlig firma

Det finns mycket att tänka på när företag vill hitta nya kontorslokaler. Det bästa tipset är att alltid hyra av en seriös uthyrningsfirma som erbjuder bra hyresvillkor utan dolda avgifter. Om du behöver en lokal i Storstockholm eller Mälardalen, hyr lediga kontorslokaler hos Stendörren som är ett seriöst uthyrningsföretag. Stendörren äger, utvecklar och förvaltar verksamhetsanpassade lokaler för lager, logistik och lätt industri i Stockholmsområdet såväl som Västsverige, Danmark, Finland och Norge. Fördelen med att anlita ett företag som Stendörren är många, bland annat:

  • Seriös och pålitlig aktör
  • Konkurrenskraftiga hyror med transparent prissättning
  • Kontorlokaler utvecklade efter hyresgästernas behov
  • Olika lokaltyper och storlekar
  • Hjälpsam kundservice

Välj ett område som passar din verksamhet

Det är också viktigt att välja ett område som passar just ditt företag och din verksamhet. Ibland kan det vara fördelaktigt att hyra kontorslokaler centralt i city och ibland är det bättre att hyra utanför stadskärnan. Företag som behöver stora ytor, exempelvis de med stort lager eller IT-bolag, kan med fördel hyra lokaler i förorter där lokalhyran är lägre per kvadratmeter. Förorten Kista är ett exempel på ett område som har blivit populärt bland många bolag som letar sig utanför Stockholm city. Kista Science Park är en företagspark som har utvecklats till regionens tillväxtmotor. Med över 1000 IT-bolag har Kista utvecklats till Sveriges IT-centrum och området kallas ibland även för Sveriges Sillicon Valley. Här finns många kända företag, exempelvis IBM, Ericsson, Nokia, Siemens och Huawei. Det finns många bra kontorslokaler som ligger utanför stan, men som har bra tåg- och bussförbindelser vilket möjliggör för anställda att enkelt ta sig till och från jobbet.

Mindre företag, till exempel startupbolag med få anställda och utan lager, väljer dock gärna kontorslokaler centralt i stan. Ett centralt läge underlättar för möten och nätverkande vilket ofta är viktigt för nystartade bolag. Konsultfirmor och liknande verksamheter väljer också ofta centrala kontor.

Budgetera för din lokal

Den senaste tidens konkursvåg har tvingat företag att se över sina utgifter, inte minst kostnaden för lokalhyra. Kontorslokaler är ofta en stor del av företagets kostnader varje månad och därför bör du göra ett klokt val. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är bäst. Dolda avgifter, låg standard, dåligt läge och lång löptid på kontraktet kan göra att en till synes billig kontorshyra blir dyr i långa loppet. Ett kontor som möjliggör och förbättrar verksamheten, oavsett om det gäller bättre lagerhantering eller nätverkande, är en viktig investering. Därför bör du alltid titta på flera olika faktorer när du budgeterar för din företagslokal.

Stäng meny