Så blir miljön i konferensrummet tilltalande

Konferensrum som är genomtänkta har en kreativ miljö. En inredning med en lugn harmonisk bas där tekniken är involverad är en bra målsättning. Ljud och ljus spelar en stor roll för att inte ha en kall och hård miljö.

Miljön och inredningen spelar en avgörande roll för huruvida konferensrummet är funktionellt och modernt. Att både ha whiteboardtavlor som passar konferensrummet och teknisk utrusning som möjliggör digitala möten är lika viktigt. Ett konferensrum ska helst vara inrett på ett sådant sätt att det går att genomföra olika sorters konferenser och möten.

Inkludera tekniken i inredningen

Det är lite av en konst att kunna inreda ett bra konferensrum. För att konferensrummet ska bli inspirerande och tilltalande krävs rätt möbler som passar till rätt ändamål, både bord och stolar ska vara funktionella och bekväma. Det viktiga är att se till behovet och sedan inreda efter det. Gör en behovsanalys och fundera över vad konferensrummet ska användas till. Hur rummet ser ut måste också tas i beaktande för att resultatet ska bli till belåtenhet. Fundera över vilken teknik som bör finnas. Bra ljudsystem och en projektor med duk eller en tv-skärm som går att koppla upp datorn på för digitala möten är teknisk utrustning som är bra att ha. Tekniken bör finnas med i planeringen från början. Kablar och liknande ska inte ligga över golvet där de utgör en snubbelrisk.

Bra ljud och ljus

Både ljuset och ljudet spelar stor roll i konferensrummet. Att lyssna in akustiken och sedan använda textilier för att få ett bra ljud är en bra idé. Mattor och gardiner är perfekt att använda. Möbler som har tygklädsel är också bra för att få ett angenämt ljud. Att få in dagsljus i rummet gör mycket. Det måste dock finnas en bra och funktionell belysning. För att både ha bra ljus och få en bra känsla i konferensrummet är indirekt ljus en fördel att jobba med.

Material och färg

Färgerna kan användas för att ge rummet karaktär. Försök att i största möjligaste mån hålla ihop material och färger för att kunna skapa en bra balans. Att addera växter i konferensrummets inredning är en bra idé för att göra miljön trivsam. Växter bidrar till mer syre i luften vilket ökar produktiviteten. Att ha en bra miljö i konferensrummet och på kontoret är viktigt ur flera avseenden.

Stäng meny