Därför ska du gå en styrelseutbildning

Att sitta i en styrelse och vara chef kräver kunskap. När du har kunskap och erfarenhet kan du tillsammans med det andra styrelsedeltagara göra underverk för verksamheten. Det är aldrig fel att utbilda dig oavsett vad du har för karriärsmål.

Om du har som målsättning att bli chef och sedan sitta i ledningsgruppens på ett företag är det en bra idé att utbilda dig. Kunskap tillsammans med dina erfarenheter kan ta dig dit du vill i karriären. Ett tips är att gå en styrelseutbildning om du vill nå toppen. Det ställs höga krav på både chefer och styrelsearbetare.

Få ovärderlig kunskap genom en styrelseutbildning

Genom att gå ett styrelseprogram som har en bas i ekonomi, ledarskap, strategi och juridik kan du få ett bra helhetsgrepp om den kunskapen som krävs för uppdraget. En sådan utbildning ger dig en hävstång för ett framgångsrikt styrelsearbete. Du får en formell kunskap och större insikter om hur effektivt styrelsearbete bedrivs praktiskt om du går en bra utbildning. För en verksamhet är det oslagbart att ha en kombination av en drivande företagsledning och en effektiv styrelse. Det kan skapa enormt mycket värde i ett företag. När inte styrelsearbetet sker på ett bra sätt kan det skapa turbulens istället.

Fördelarna med en styrelseutbildning:

• En personlig utvecklingsplan tas fram under utbildningen.
• Du får ny kunskap och verktyg för att nå dina karriärsmål.
• Utbildningen ger värdefulla insikter.
• Möjlighet att knyta värdefulla kontakter.

Bygg ett stort nätverk

När du går en styrelseutbildning får du en komplett verktygslåda som verkligen kan göra att du tar dig till en helt ny nivå när det kommer till styrelseuppdrag. Förutom att du kan få helt nya infallsvinklar och en betydligt bredare bas att stå på kan du bygga ett exklusivt nätverk för dina styrelseaktiviteter. Efter utbildningen blir du nämligen inbjuden till årliga alumniträffar vilket gör att du hela tiden kan jobba på att bygga ut ditt nätverk. Det är alltid bra att känna personer i samma sits.

Personlig utvecklingsplan

Under utbildningens gång tas en personlig utvecklingsplan fram. Den baseras på dina svagheter och styrkor i förhållande till styrelsearbete, det är en enorm fördel. En annan stor fördel med att gå en styrelseutbildning är att du kan kombinera den med ditt heltidsjobb. Du har även stor nytta av kunskapen även i ditt arbete som chef och ledare.

Stäng meny