Starta e-handel? Skaffa lager först.

Ja, som e-handlare där du skeppar ut saker till dina kunder, är det av vikt att ha ett bra lagersystem med hyllor och sorterade produkter. Det gör det enklare för dig att få ut saker i tid. Se till att starta upp din näthandel inför Black Friday, så gör du en vinst med högre sannolikhet.

Den som funderar på att starta en e-handel, gör gott i att fylla på lagerhyllor  och marknadsföra sig själv inför den stora shoppingdagen i november, Black Friday. Så, skaffa ett lager först och det kan med fördel vara ett garage på din gård, eller din källare. Se bara till att ha dina prylar sorterade och på rätt plats, så blir det enklare att skicka iväg rätt pryl till rätt person när din handel får schvung.

Mer tips för dig som ska eller vill starta ett företag går det att hitta på sidan Verksamt.se. Här finns samlad information från en rad viktiga myndigheter och du lär dig snabbt hur du registrerar ditt företag, betalar F-skatt, hur du skapar en affärsplan, söker företagsnamn och hur du driver, utvecklas och eventuellt avvecklar ett företag. Perfekt för den som vill starta eget och behöver ett avtramp att börja sin nya bana på.

Lansera näthandel inför Black Friday

I Dagens Handel går det att läsa om hur Black Friday verkligen slog rekord, i år igen, i Sverige. Och mest shoppades det på nätet. Den totala försäljningen under fredagen den 23 november uppgick till hela 6.7 miljarder kronor, något som framgår av siffror från Postnord. Den siffran är 1.4 miljarder kronor, och 27 procent mer, än förra året. Det är femte året i rad som den amerikanska shoppingdagen sker även i Sverige, och intresset tycks inte minska, tvärtom.

Black friday fortsätter att växa, och har dessutom utökats till att bli Black week hos många handlare. Det har tagit bort en del av trycket under fredagen som trots det är ohotad som årets största konsumtionsdag, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord till Dagens Handel.

Var smart på årets shoppingdag

För dig som vill fynda på Black Friday och andra större reahelger, som till exempel i mellandagarna, är rådet att följa denna lista:

  1. Skriv en inköpslista.
  2. Köp bara varor du ändå tänkt köpa till ordinarie pris.
  3. Det kommer att vara hektiskt med mycket folk, men känn dig inte tvungen att köpa.
  4. Stirra dig inte blind på rabatten. Kolla varans prisutveckling över tid på sajter som Pricerunner och Prisjakt.
  5. Jämför priset mellan flera butiker, använd prisjämförelsesajter.
  6. Tänk på att handlar du från nätet gäller ångerrätten i två veckor, oavsett om varan är på rea eller till ordinariepris.
  7. Köper du från en utländsk sajt utanför EU tillkommer högre fraktavgift samt tull och moms.
  8. Se upp med erbjudanden om delbetalning. Ett ”räntefritt” erbjudande kan i slutändan kosta mer om exempelvis uppläggnings- och aviavgifter tillkommer. Kolla alltid den effektiva räntan.
  9. Stora shoppinghelger är högtid för bedragare. Handla bara från seriösa sajter.
  10. Kolla om det är enkelt att returnera varan om du handlar på nätet.

Källa: Expressen

Stäng meny