Tips för att välja e-handelsplattform

Att starta en e-handel behöver inte vara svårt, särskilt inte när det finns så mycket information om ämnet på nätet. Dock finns det en sak att tänka på, som i det allra tidigaste skedet kan få stor betydelse för hur väl din e-handel kommer att fungera; ditt val av e-handelsplattform. Detta beslut är ett av de viktigaste att fatta när du ska starta en e-handel.

Att ta ställning till vilken e-handelsplattform som ska användas kan kännas svårt, men om du tar dig tid att undersöka detta så minskar du risken för framtida problem. Att välja rätt typ av plattform är av största vikt då det kan göra stor skillnad för hur e-handeln kommer att fungera, både för dig som ägare men också för dina framtida kunder. Olika plattformar erbjuder olika typer av tjänster till olika priser, och det är inte ovanligt att e-handlare i efterhand önskar att de undersökt ämnet noggrannare.

”Det första du behöver fråga dig är om du föredrar att äga din e-handel eller om du hellre vill hyra den. Båda varianterna har sina för- och nackdelar vad gäller kostnader, hur mycket tid och engagemang du som ägare behöver lägga ner samt möjlighet till support när problem uppstår.”

Olika typer av plattformar

Det finns idag många olika sorters e-handelsplattformar. Det första du behöver fråga dig är om du föredrar att äga din e-handel eller om du hellre vill hyra den. Båda varianterna har sina för- och nackdelar vad gäller kostnader, hur mycket tid och engagemang du som ägare behöver lägga ner samt möjlighet till support när problem uppstår. Det är också bra att tänka på vilka möjligheter som finns för en framtida utveckling av företaget. Hur lätt respektive svårt är det att implementera olika verktyg med plattformen? Kan plattformen du väljer byggas ut med tiden?

Och vad vill du kunna använda plattformen till utöver ren försäljning? Vill du kunna analysera kundernas rörelsemönster, implementera olika betallösningar och använda dig av marknadsföringsverktyg? Tänk igenom dessa saker i förväg så ökar du dina möjligheter att lyckas.

Stäng meny