Starta e-handel smidigt

Konkurrensen i e-handelsbranschen blir tuffare och tuffare. Samtidigt fortsätter branschen att växa. Oavsett om du tänkt konkurrera med pris, service eller snabba leveranser finns det några grundläggande saker att fundera på innan du drar igång med din e-handel.

Det finns tusentals saker att tänka på när du ska starta en webbshop. Mycket kan gå fel, men idag finns det många sätt att förenkla uppstartsprocessen för din e-handel. Här är tre grundläggande punkter som kan ge dig en bra start:

  • E-handelsplattform
  • Betalväxel
  • Logistik

Plattform som är smidig för dig och din kund

Det kan vara smart att skaffa en Magento webshop då Magento anses vara den mest anpassningsbara och mångsidiga e-handelsplattformen, samtidigt som den är enkel att använda. De flesta betalväxlar har egna plugins till Magento så att du kan ta betalt av dina kunder utan att behöva utveckla en egen integration mot betalväxeln.

Eftersom Magento är en av de största e-handelsplattformarna finns det en enorm community som skapat databaser och plugins för i princip allt. Har du en fundering kring hur frakten bör räknas ut eller hur du kan utforma produktbeskrivningarna så har någon annan haft den funderingen också. Leta på forum så finner du nästan garanterat svaret på dina frågor. Många stora e-handelskonsulter föredrar också Magento, till exempel Fedobe, som nyligen tillkännagav ny VD och expansionsplan i Europa.

Ta betalt enkelt med en betalväxel

För att kunna ta betalt på din webbshop behöver du ett avtal med en betalväxel. En betalväxel är ett företag som är kopplat mot flera olika betalningsförmedlare. Med ett enda avtal kan du exempelvis ta betalt med kreditkort, direktbank, faktura, Swish och PayPal. Vissa betalväxlar erbjuder olika betalsätt som du kan pussla ihop helt själv, andra har färdiga paket till ofta rabatterat pris. Kom ihåg att en smidig checkout med många betalningsmöjligheter ökar konverteringen.

Ha koll på dina produkter

Det är flera branscher som växer i takt med e-handeln. En av dem är lager- och logistikbranschen. Vid försäljning av produkter kan det var en bra idé att se över vilka möjligheter som finns, till exempel dropshipping, vilket innebär att varorna skickas direkt från din leverantör till kunden. Med en sådan lösning behöver alltså inte varorna mellanlanda hos dig.

 

Stäng meny