Gör karriär som sjuksköterska på ett bemanningsföretag

Känner du inom dig att du vill ha ett arbete som känns meningsfullt där du bidrar till livskvalitet och välbefinnande för människan? Vill du möta, vårda och stödja patienter för att få dem att må bättre och där du känner dig behövd, uppskattad och gör nytta? Utbilda dig då till sjuksköterska, gör karriär och bli specialist inom något område som intresserar dig.

Idag råder det brist på sjuksköterskor i Sverige och det medför konsekvenser på många håll. Det finns många lediga jobb i alla delar av landet, både inom kommun och landsting samt i privat verksamhet.

Vidareutbildningar efter grundutbildning

Efter grundutbildningen till sjuksköterska som är på 3 år kan du specialisera dig inom något område som du tycker verkar intressant. Det finns mycket att välja på men här följer några förslag på vidareutbildningar :

 • Barnmorskan arbetar med vård och stöd inom området sexuell och reproduktiv hälsa. Du arbetar med blivande och nyblivna föräldrar och med det nyfödda barnet samt med ungdomar och kvinnor i olika åldrar. Preventivmedelsrådgivning samt frågor kring sex och samlevnad ingår också i arbetsuppgifterna.
 • Specialistsjuksköterska inom akutsjukvård är ett arbete som ofta går i ett högt tempo där du hela tiden utvecklas i olika situationer.
 • Specialistsjuksköterska inom intensivvård ger omvårdnad till de patienter som är svårast sjuka och i livshotande tillstånd.
 • Specialistsjuksköterska mot vård av äldre möter äldre människor som är i behov av omvårdnad.
 • Distriktssköterskan arbetar med människor i alla åldrar och kan arbeta på vårdcentraler med egen mottagningsverksamhet, hemsjukvård, barnhälsovård mm

Jobba som sjuksköterska inom bemanning

När du har jobbat några år som sjuksköterska på ett sjukhus eller i kommunen kanske du vill ta ett nytt steg i karriären och bredda din erfarenhet. Som bemanningssjuksköterska räknas du som konsult. För att kunna jobba som det ska du ha svensk legitimation som sjuksköterska samt vara trygg i din yrkesroll. En fördel är om du arbetat i minst två år inom yrket och fått erfarenhet.

Fördelar med att jobba på ett bemanningsföretag

Som bemanningssjuksköterska väljer du att arbeta när och hur mycket du vill. Du kan välja att ta uppdrag på olika arbetsplatser vilket gör att du utvecklas i din yrkesroll. Du kan också själv bestämma uppdragslängden och geografiskt sett var du vill arbeta, på landsbygden eller i en stad. Ofta brukar det finnas mängder av uppdrag både i Sverige och Norge oavsett om du vill jobba heltid eller deltid. Genom att söka på bemanningsföretag sjuksköterska kommer du att hitta flera bemanningsföretag som arbetar med att förse olika vårdaktörer med personal. Ditt nästa jobb finns bara ett knapptryck bort!

Lönen anpassas efter din kompetens och utbildning samt arbetslivserfarenhet.

Det är vanligt att man utgår efter dessa faktorer vid lönesättningen:

 • Vilken arbetsplats du arbetar på
 • Din geografiska placering
 • Dina arbetsuppgifter

Förmåner som sjuksköterska inom bemanning

Genom fördelaktiga avtal med vårdgivare och regioner ligger lönen bättre än då du är anställd av exempelvis ett sjukhus eller kommunen direkt. Det finns flera förmånliga villkor t ex att bemanningsföretaget ordnar boende på orten som du skall arbeta på. Du kan få uppdrag som är passande för dig om du vill arbeta i Sverige eller Norge. En introduktion av journalsystemet som används kommer också att ordnas.

Vårdgivare

Uppdrag finns på:

 • Sjukhus
 • Vårdcentraler
 • Äldreboenden
 • Privata kliniker
 • Skolor
Stäng meny