Jobba som säljare och tjäna pengar

Vilket jobb kräver minimalt med utbildning och kan samtidigt ge dig en hög lön fort?

Vill du tjäna pengar snabbt? Då är jobbet som säljare i Göteborg förmodligen helt rätt för dig. Du behöver varken ha utbildning eller lång erfarenhet för att lyckas – och det fort dessutom.

Yrken med höga löner

säljareAndra jobb där du tjänar bra går det att läsa om i Göteborgs-Posten. Det är bland annat chefsposter inom finansvärlden och inom försäkringar på en högre nivå. Yrkes med hög lön är även mäklare inom finans, specialistläkare av olika slag, vd:ar på större företag, kommundirektörer, ekonomichefer på högre nivå, forsknings- och utvecklingschefer, klinik- och verksamhetschefer inom hälsa och sjukvård. Med flera.

I Veckans Affärer går det att läsa om hur kvinnor som grupp endast tjänar i genomsnitt 88 procent av vad männen tjänar. Och en del av detta beror på skillnader i arbetstid och utbildning, men generellt sett handlar det om strukturella problem, där en kvinnodominerade yrken värderas lägre än vad mansdominerade arbeten gör. Det är något som många vill ändra på, även om det går väldigt långsamt.

Ställ frågor till intervjuaren på arbetsintervju

Men vilka frågor måste du själv ställa när du är på arbetsintervju för att säkerställa att du kommer trivas så bra som möjligt om du skulle få jobbet? Bland annat dessa: Hur beskriver du dig själv (om det är chefen själv som intervjuar), hur är kulturen på arbetsplatsen – får man vara sig själv? Hur ser företagets värderingar ut och vad ser chefen själv företaget om fem år? Ställ även frågor om den avdelning du kan komma att jobba på, och hur personerna som jobbar där är. Hur insatt är egentligen chefen i det dagliga arbetet där, att ställa frågor kan ge dig en inblick i hur det fungerar på riktigt på arbetsplatsen.

Glöm inte att en arbetsintervju är till lika mycket för dig som söker jobb, som för företaget som söker en kandidat. Det ska visa upp varför det är ett attraktivt företag att jobba på, där folk vill stanna och där folk framförallt trivs bra. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel.

 

Stäng meny