Fler gör karriär inom sjuksköterskebemanning

Det råder brist på sjuksköterskor över hela landet och chansen att få jobb är mycket stor. Med några enkla knep kan du också se till att få upp din lön ordentligt, få förkortad arbetstid och jobba hur mycket och när du vill. Låter det för bra för att vara sant? Då har du kanske inte provat arbeta på ett företag som erbjuder sjuksköterskebemanning!  

Medlink är ett företag som erbjuder sjuksköterskebemanning och har ett brett nätverk av tillgängliga sjuksköterskor. De förstår sambandet mellan flexibilitet och kvalitet och är noga med att erbjuda förstärkning anpassad efter arbetsgivares och patienters behov. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga löner börjar allt fler sjuksköterskeutbildade att vända sig till dem för att öka sin flexibilitet i sitt yrke. Man menar att det är betydligt enklare att styra över sin arbetssituation i den annars hårt pressade vården, där övertid inte är ovanligt.

Hyra vårdpersonal – när annan inte finns

Yrket sjuksköterska tillhör en av de mest efterfrågade yrkena i Sverige idag, enligt bland annat kkuriren.se. Sjukhus har svårt att fylla upp med personal, som drabbas av allt högre arbetsbelastning som en konsekvens av detta. Bemanningen av sjuksköterskor har gjort att man kan fylla upp där det inte finns personal, och det har visat sig vara ett mycket omtyckt sätt att få jobb genom för utbildade sjuksköterskor. Varför? De erbjuds konkurrenskraftiga löner. Detta svarar ofta landstingen med genom att erbjuda tillfälligt höga löner till vikarier, som i Västerbotten där man erbjuder sjuksköterskorna 50 000 kronor i lön till sommaren.

Här kan du läsa om generell lönestatistik inom vården. Du kan också jämföra statistik mellan privat och offentlig sektor och då få en klar bild över löneläget för sjuksköterskor. En sak som är värd att komma ihåg är att lönerna är förhandlingsbara, speciellt om man kommer in via bemanning. Då kan man också styra över sin arbetstid bättre, och många väljer att arbeta både som anställd och som vikarierande, för att kombinera fördelar med båda.

Är du själv en arbetsgivare kan du vända dig till ett bemanningsföretag som erbjuder skräddarsydda lösningar. Lycka till!

Stäng meny