Starta café? Tänk på det här!

Att starta café kan kännas lockande, men det gäller att planera verksamheten redan i ett tidigt stadium. Det är detaljerna som avgör hur lyckat ett cafékoncept faktiskt blir. I den här artikeln kommer olika aspekter kring inredning och design inom caféverksamhet att diskuteras.

Oavsett vilken typ av bransch det nya företaget ska konkurrera inom gäller det att vara förberedd. Konceptet ska spikas, skattemässiga aspekter ska lösas, leverantörer ska hittas och inredningen ska planeras. Finns ett genomgående flyt på alla plan finns goda chanser till att verksamheten blir lönsam.

Välj rätt möblemang till rätt koncept

När ett konkret koncept kring caféverksamheten tagits fram gäller det att ta sig an de praktiska bitarna. Det handlar om att göra verklighet av konceptet genom att välja en inredning som andas samma känsla. Tipset är att investera i designmöbler framtagna specifikt för den här typen av verksamhet. På https://furnitgroup.se/ finns ett brett sortiment av utvalda möbler som passar till olika typer av koncept och inredningsteman. Leverantören erbjuder dessutom en smidig lösning där offert ges direkt på webben.

Det är samtidigt viktigt att utgå från den typ av mat eller fika som ska serveras när möbler väljs. Är tanken att servera mer matiga tallriksalternativ kanske satsningen inte ska göras på alltför många soffgrupper. Ska verksamheten däremot främst erbjuda avkopplande fikastunder kanske samma möblemang är mer förenligt med konceptet. På Livsmedelsverkets hemsida går det att läsa mer om aspekter att tänka på gällande caféverksamhet.

Kaffestunden viktig för svenskar

Begreppet ”att fika” har blivit en stark symbol för Sverige och verbet har en unik betydelse. Det handlar inte bara om att inta något i mat- eller bakverksväg. Begreppet fika står för mer än så; närmare bestämt gemenskap. Det är förknippat med sociala möten i vardagen. Just därför spelar inredningen och miljön en stor roll när det handlar om hur kunder uppskattar ett café. Lyckas företaget att kombinera alla delar på ett optimalt sätt kan framgången vara ett faktum. Se bara på det charmiga cafét ”Familjen i Tärnaby” som i konkurrens med närmare 400 caféer kammade hem pris på det stora White Guide Café-kalaset. Här har ägarna lyckats med bedriften att förmedla en konkret känsla i både väggar och bakverk!

Stäng meny