Varför låna pengar?

Att låna pengar är många gånger det enda sättet att få råd med att köpa dyrare varor som en bil eller en ny tvättmaskin. Tack vare lånet blir kostnaden utspridd på flera månader istället för att du måste lägga ut flera tusen kronor vid ett tillfälle.

Innan du tar ett lån är det viktigt att jämföra olika lån eftersom kostnaden för det billigaste och dyraste lånet kan skilja sig åt med flera tusen kronor. På webbplatsen bästasmslånet.se kan du enkelt hitta rätt lån för dig och få pengarna utbetalda direkt. Du kan enkelt jämföra de olika långivarnas räntor och ansöker kostnadsfritt.

När kan ett lån behövas?

Det finns många tillfällen i livet då ett mindre lån kan behövas för att snabbt få ihop pengar. Det kan både vara när något oförutsett sker som att kylskåpet går sönder eller då huset behöver renoveras. Att till exempel låna pengar till att renovera köket kan till och med löna sig eftersom en renovering höjer värdet på din bostad. Om du inte vill lägga ut flera hundra tusen kronor på renovering kan även en mindre renovering för 15-30 000 kronor ge stor effekt genom att köksluckorna lackeras om och några av de mest slitna vitvarorna byts ut.

Andra gånger i livet då ett lån kan behövas är när det är dags för bröllop eller när du vill förverkliga din drömresa tillsammans med familjen. Att ge sig av på en långresa under den svenska vintern till ett varmt land är en fantastisk upplevelse som ger energi och gör att familjen kommer närmare varandra. Även ett bröllop är en härlig upplevelse som de flesta vill dela tillsammans med så många vänner och släktingar som möjligt. En vacker brudklänning och fina vigselringar är ingenting de flesta vill snåla in för mycket på och därför är ett lån många gånger en bra lösning för att få råd till drömbröllopet. Att köpa bil är en annan vanlig orsak till att ta ett lån och en bil är nödvändig för många på de orter där kollektivtrafiken inte är utbyggd. Vid ett bilköp är det viktigt att inte bli alltför snål och bara gå efter pris eftersom en billig bil i längden kan bli mycket dyr då den måste repareras.

Att tänka på när du tar ett lån

Innan du ansöker om ett lån finns det flera viktiga saker att tänka på. Börja med att gå igenom din budget för boende, mat, transport o.s.v. för att se hur mycket du får över varje månad när det mest nödvändiga är betalda. Om du tycker att du har höga utgifter finns det många smarta sätt att spara pengar på. Räkna sedan ut hur mycket du måste låna för att ha råd med till exempel en ny bil och Jämför sedan olika lån för att hitta det med lägst ränta och avgifter. Skriv upp hur stor månadskostnaden kommer att bli och lägg in en påminnelse i din kalender för att komma ihåg att betala räntan i tid varje månad.

Kom ihåg:

  • Gå igenom din månadsbudget för att se hur mycket du har råd att låna
  • Jämför olika lån för att hitta det billigaste
  • Betala räntan och amorteringen i tid varje månad
Stäng meny