Ekobrott och rätt redovisning

Det kan vara tidskrävande och klurigt att få redovisningen och bokföringen helt rätt, och dessutom hinna med att styra sitt egna företag. Att satsa på en bra redovisningsbyrå är a och o för många företag.

Har du ett eget företag är det viktigt att sköta den löpande redovisningen ordentligt, men det kan vara svårt och tidskrävande att göra detta och därför är det bra att frigöra tid och låta experter ägna sig åt detta. Med Modern Ekonomi kan du tryggt överlåta det ekonomiska till de som har detta som heltidsjobb, och själv ägna dig åt kärnverksamheten.

Ekonomiska brott granskas

Generaldirektören för Ekobrottsmyndigheten (EBM) Monica Rodrigo, menar att det är lättare att begå ekobrott idag än förut. Och att myndigheten därför behöver bli mer effektiv och få mer spetskompetens:

Det är mycket lättare att begå brott i dag via nätet och där är det en annan typ av utredningar som krävs. Inom loppet av några sekunder kan man flytta pengar från ett land till ett annat, säger Monica Rodrigo till Svenska Dagbladet

Dessutom tar ekobrott allt längre tid att lösa, inte minst för att handläggarna på EBM får allt mer på sitt bord. Samtidigt går det i SVT att läsa om hur en person på hyrkätten Läkarleasing nu står under åtal för ekobrott, där EBM har lämnat in en stämningsansökan. Personen i fråga ska ha gett sig själv ett miljonlån av företagets pengar, vilket är ett brott mot aktiebolagslagen. Den åtalade nekar till brott. Samtidigt har själva företaget i sig även granskats av Ekobrottsmyndigheten för att inte ha upprättat årsredovisning i tid.

Stäng meny