Bitcoin är framtiden

Det är i kölvattnet av 2017-ruschen efter bitcoin och kryptovaluta som vi skriver detta. För efter att nyheten har lagt sig och börsen stabiliserat sig, så kan vi lugnt konstatera att bitcoin är framtidens valuta, och vi kommer använda kryptovalutor till mer än du kanske själv skulle kunna tro. Här skriver vi om kryptovalutans framgång, och varför den är så viktig.  

Idag behöver du inte längre vara rädd för att hoppa på eller hoppa av ett tåg för tidigt eller sent: BTCX som förmedlar bitcoin med swish kan konstatera att om du är delägare i bitcoin idag ska du vara mycket nöjd. Andelen bitcoin är ju, precis som guld, begränsad, och går bara att ”minea” fram med enorma dataresurser. Och egentligen är det kanske inte bitcoin, utan tekniken bakom, som gör att många menar att vi inte sett allt av bitcoins framtid än. Det finns nämligen så mycket potential i tekniken och den information den kan överföra utan manipulation, och det är därför många menar att det här är framtidens sätt att överföra information och värde mellan datorer (och privatpersoner, banker, arbetsplatser).

Blockchain 100% säkert

På vilket sätt är då bitcoin framtiden? Jo, dagens transaktionssystem bygger på decennier gammal praktik, som alltså inte förnyats på många, många år. Idag ställer tekniken högre krav på dataöverföring. För att vi ska kunna göra säkra sådana behöver vi säkerställa att tekniken vi använder för att transportera värdefull data är 100 % vattentät. Annars är det lätt att manipulera siffror och historik, vilket är ett stort huvudbry för många AI-forskare idag. Det är här blockchain kommer in, och anledningen till varför det är så bra att investera i bitcoin.

Blockchain är tekniken bakom bitcoin, och det är egentligen den som är det revolutionerande. För att en överföring ska göras bekräftar den föregående transaktionen, vilket gör att det skapar en blockkedja för falska transaktioner. Dessutom är vårt traditionella ekonomiska överföringssystem trögt i sig. Idag kräv det en mellanhand som bekräftar transaktionen, vilket gör att vi blir beroende av aktörer vi kanske inte vill ha med. I Norden kommer man till exempel börja använda tekniken för att öka effektiviteten i sina överföringar.

Här kan du läsa mer om blockchain enkelt förklarat.

Stäng meny