Investera i smarta prylar

Vad är egentligen sakernas internet, som även kallas för Internet of Things (IoT) och varför är det smart att investera i den valutan som du kan köpa data av?

När du vill investera i en bransch som kommer att fullständigt explodera av efterfrågan kan det vara smart att göra det genom att köpa den digitala valutan, som att köpa iota när du tror på framtsteg och framtid inom Internet of Things.

Allt fler prylar kopplas upp

Det som är väldigt intressant i denna utveckling mot AI och intelligenta saker är att eftersom det finns ett sånt stort intresse, och eftersom det går så snabbt – blir det snabbt allt billigare och dessutom mycket mer enkelt att koppla upp en pryl till internet.

Allt fler prylar runt omkring oss kommunicerar. Det samlas in och utbyts information i allt från kylskåp i hemmen till apparater i industrin. Sakernas internet (från engelskans Internet of Things, IoT) kan vara vardagsföremål som spisar, teveapparater, kläder och fordon med inbyggd elektronik och internetuppkoppling – FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

Snart kommer vi ha allt som kan bidra med nytta i hemmet uppkopplas, prylarna kommer ha sensorer för att samla in data, kommunicera med varandra och du kommer kunna styra ditt hem sömlöst och snabbt via en app i din mobil, vare sig du är hemma eller inte. Du kommer kunna bestämma hur och när belysningen i huset tänds och släcks, när gardiner dras för och öppnas, om det är skymning eller en för varm sol ute, det kan nämligen sensorer som känner av temperatur och ljusstyrka mäta och agera utifrån. Mer om detta kan du läsa om här och här.

Stäng meny