Flytt och jobb utomlands

Vill du prova lyckan utomlands? Då finns det många jobb att upptäcka. Men vad finns det att tänka på när du ska flytta till ett annat land och behöver magasinera möbler?

flytta utomlandsAtt ha ett jobb i ett annat land, möta en ny kultur och lära sig ett nytt språk lockar många. Inte minst unga som gått ut gymnasiet och vill uppleva något annat är studier.

Magasinera möbler inför jobb utomlands

Om du redan har en lägenhet med prylar och möbler som du ska hyra ut – så kan det vara bra att veta var du kan magasinera dina saker. På https://www.ztorage.se/ får du all hjälp du behöver med att flytta bohaget till ett stöldsäkert och rumstempererat förråd, till exempel i Stockholm. Det gör att du kan känna dig trygg när du är ute på långresa och upptäcker världen. Du kan även läsa om vad som är bra att tänka på inför utlandsflytten på deras sajt.

Meddela rätt myndigheter

I Metro Jobb går det att läsa om hur du kan tänka kring jobb utomlands:

Vilka myndigheter bör du kontakta innan du åker? Meddela försäkringskassan och skatteverket att du ska arbeta utomlands. Har du arbetstillstånd? Se till att allt det administrativa är klart och godkänt.

Vad för jobb finns det då att söka inför resan till ett annat land? I en artikel i Expressen tipsas det om allt från internationell handlare och importör av allt från italienskt läder och turkisk keramik, till att vara frilansare, bartender, fruktplockare, au pair, engelsklärare, gatuartist eller varför inte satsa på resebranschen och arbeta som guide, platsvärd, chaufför, dykinstruktör och massor med mer.

Mer om hur du gör dör att flytta till ett annat land och arbetar på plats kan du läsa här.

Stäng meny